Τουλίτσα όταν είχα γεννήσει την Ειρήνη επειδή δεν είχα χρόνο καθόλου για σιδερο έπαιρνα γυναίκα. Ημουν πολύ ευχαριστημένη, ερχόταν στο σπίτι μου, και σιδέρωνε άψογα τα ρούχα (καλύτερα και απο εμένα). Επαιρνε για 3 ώρες που σιδέρωνε (κάθε 15 μέρες την έπαιρνα και φαντάζεσαι τί ρούχα είχε να σιδερώσει) 40 ευρώ. Δηλαδή περίπου 13 ευρώ την ώρα.
Στο μαγείρεμα μπορείς να το κοστολογήσεις ανάλογα με το μενού της εβδομάδας. Σίγουρα θα έχεις πενθήμερο μαγείρεμα και θα ρωτήσεις τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας γιατί μπορεί να είναι αλλεργικοί σε κάτι και δεν θές να χάσεις πελάτες από μία απροσεξία δική τους που δεν στο ανέφεραν αλλά και από δική σου που δεν ρώτησες. Πρέπει να ρωτήσεις πρώτα αν τρώνε όλα τα φαγητά και αν ναι τότε διαμορφώνεις εσύ το πρόγραμμα με βάση τις δικές σας προγραμματισμένες διατροφικές συνήθειες. Αν δεν τρώνε π.χ. λαχανικά θα αποφύγεις να μαγειρεύεις λαχανικά το πενθήμερο και θα τα μαγειρεύεις για εσάς το ΣΚ. Αν δεν τρώνε κρέας, μπορείς να μαγειρεύεις πάλι για εσάς το ΣΚ το κρέας της εβδομάδας... Κοστολογείται περίπου σε 50 ευρώ το πενθήμερο. Δηλαδή 200 ευρώ το μήνα.
Η φύλαξη παιδιού είναι 6 ευρώ την ώρα. Με ένα σνακ για να φάει και δική σας απασχόληση. Οπως στον παιδότοπο.
Στη βόλτα των κατοικίδιων από μία γνωστή μου που το κάνει αυτό στο Πανόραμα (εκεί που μένουν οι νεόπλουτοι της Θεσσαλονίκης) το κοστολογεί 60 ευρώ το σκυλάκι την εβδομάδα. Αν μείνεις στο σπίτι κάποια περίοδο που θα λείψουν οι ιδιοκτήτες και στο εμπιστευτούν, παίρνεις για 10 ημέρες περίπου 300 ευρώ.
Οσο για το πώς θα γίνει γνωστό, μπορείς να βάλεις αγγελία, αλλά μπορείς να το πεις από στόμα σε στόμα ιδίως αν επιλέξεις τη φύλαξη των παιδιών - συμμαθητών της Χρυσούλας ή το μαγείρεμα στο σπίτι. Πάλι για το μαγείρεμα θα πρέπει να κινηθείς μέσω γνωστών. Αν και ποτέ μία αγγελία δεν βλάπτει!