Oχι δεν πιστεύω ότι θα μπερδευτεί.Θα μάθει και τα δυο ονόματα ειδικά αν των φωνάζουν και με τα δύο ή αν καποιοι τον λένε με το ένα και κάποιοι με το άλλο.
Η κόρη μου έχει δυο ονόματα Μαρία -Ελπίδα.
Το πρώτο είπα ότι θα το πω στην Παναγία (Δέσποινα ,Μαρια ,Παναγιώτα κλπ) και τη μαμά μου τη λένε Μαρία.
Ο άντρας μου δεν είχε αντίρηση αν και οι δυο μας δε μας άρεζε το Μαρια επειδή έιναι παρα πολυ συνηθισμένο.Τελικά αποφασίσαμε τη μέρα της βαφτισης και μετά από δική μου παρότρυνση να την πούμε και Ελπιδα και μας άρεσε πολύ.
Ολοι την φωνάζουν Μαρία αλλά εγώ πολλές φορές τη φωνάζω και με τα δυο ή μόνο Ελπίδα.Μου αρεσει πιο πολύ.
Ας διαλέξει μόνη της όταν μεγαλώσει λίγο ακόμη.
Το γιο μου (πρώτο παιδί) τον ειχα τάξει στην αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.Δε ρώτησα κανένα ,μα κανενα και ήταν ένα ταξιμο που βγήκε μεσα από την καρδιά μέσα σε κάποιες προσευχες μέσα στο κλάμα προς την αγία Ειρήνη να κάνω ένα γερό παιδί,μαζι με το σταυρό μου.
Οταν το ανακοίνωσα έπεσαν όλοι ξεροί.Παρόλα αυτά δεν τόλμησε κανεις να μου πει γιατί έτσι ή όχι έτσι!
Ηξεραν όλοι τον πόνο μου και ήξεραν επισης ότι δεν σήκωνα κουβέντα!
Πιο πολυ από όλους το σεβάστηκε ο άντρας μου που είναι και ένας άνθρωπος πρεπει να σου πω που δεν τα έχει καλά με το χριστιανισμό στο καλούπι που είναι σήμερα...
Νομίζω ότι πρέπει να συζητήσετε ήρεμα με τον άντρα σου και αυτός να το καταλάβει και να το σεβαστεί .Για τους άλλους θα έλεγα ότι δεν τους πεφτει λογος πολυ απλά!
ΟΙ γονείς μου κάνανε απ΄έξω απ΄έξω κουβέντες για τη Μαρία αλλά τελικά επέλεξα εγώ και ο άντρας μου αυτά που θέλαμε.
Για τα πεθερικά μου δεν ετιθετο θέμα μιας και οι δυο μας δεν θελαμε να δωσουμε ονοματα δικά τους μετα από όσα έχουν γίνει.
Ο άντρας σου δηλαδή τι λεει; Νομίζει ότι απλά πεισμωσες και βρηκες δικαιολογία να πεις άλλο όνομα;
Πως ακριβως βλεπει την όλη κατάσταση και τι θέλει;
Αν παρόλα αυτά δεν τα βρειτε δώσε δυο ονοματα και γιορταζε αυτό που έταξες .Εκεί θα ήμουν αμετακίνητη γιατί τι ταξιμο είναι ταξιμο και δεν μπορουμε να τα παιρνουμε πισω ή να κανουμε άλλα μετα...

Αλλωστε η υποθεση με το όνομα έιναι απλός εγωισμος κατα τη γνωμη μου των παππουδων.Οτι κι αν πεις σε λίγο καιρό το ξεχνανε και το συνηθιζουν ότι κι αν ειναι!