Κορίτσια έλεος! Η συγγραφέας του βιβλίου απλά βρήκε την κότα με τα χρυσά αυγά και το εκμεταλλεύεται μαζί με την αφέλεια και την αγωνία των ανθρώπων. Τι τράπουλες και βλακείες! Ναι ώρες είναι να μου αρχίσετε να φτιάχνετε και βότανα και ματζούνια

. Το βιβλίο για τις μάγισσες της Σμύρνης το διάβασα και θεωρώ ότι μόνο αν το δει κανείς ως μεμονωμένη ιστορία μιας γυναίκας (η οποία ούτε καλά καλά Σμυρνιά δεν ήταν) τότε ναι είναι ένα πολύ πρωτότυπο και καλογραμμένο βιβλίο. Αλλά έτσι που το πάει το πράγμα η κυρία συγγραφεύς θέλει να βγάλει τις Σμυρνιές, μάγισσες, φόνισσες και αντροχωρίστρες. Εγώ τουλάχιστον που είμαι εγγονή μικρασιατών και από τις δυο πλευρές ξέρω πολύ καλά ότι οι γυναίκες που ήρθαν από την Μικρασία μόνο σε μάγια και ματζούνια και τράπουλες δεν είχαν τον νου τους πολύ δε λιγότερο στο να σκοτώνουν με μαγικά να χωρίζουν ζευγάρια και να κλείνουν σπίτια. Είχαν πολύ σπουδαιότερα προβλήματα να λύσουν και με τους Τούρκους της πατρίδας τους και με τους Έλληνες στην Ελλάδα. Διωγμένες χωρίς τους άντρες τους από την Μικρασία με μεγάλες οικογένειες για να θρέψουν ήρθαν εδώ και αντί να γλιτώσουν έπεσαν στους ξελιγωμένους τους Έλληνες που μόνο την εκμετάλλευση είχαν στον νου τους. Λοιπόν για μαζευτείτε και σωφρονιστείτε γιατί μου διαταράσσετε τα έμβρυα!

Α! Και για να καταλάβετε τι εννοώ διαβάστε το βιβλίο της κ. Φιλιώς Χαϊδεμένου "Τρεις αιώνες μια ζωή".
Και στο κάτω κάτω της γραφής ο Θεός για να μη μας έδωσε τη δυνατότητα να ξέρουμε το μέλλον κάτι θα ήξερε, τι λέτε;
Φιλάκια σε όλες!