Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε κάνοντας κλικ εδώ... Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν και επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση του φόρουμ

Μωράκια

 
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.


Αποστολέας Θέμα: Θεραπευτικές ιδιότητες: Κουρκουμάς, κρασί, κρεμμύδι, κριθάρι.  (Αναγνώστηκε 13078 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Ντόρις

  • Μωράκια Administrator
  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 69
  • Μες στα δύσκολα, εσύ να με κρατάς...
    • Confused
    • Μωράκια
Κουρκουμάς (χρυσόρριζα= turmeric): Καρύκευμα με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το κύριο συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, η οποία του προσδίδει το χαρακτηριστικό, βαθύ κίτρινο χρώμα του. Μελέτες απέδειξαν ότι η κουρκουμίνη διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης. Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων φλεγμονής σε πειραματόζωα και ρευματοειδούς αρθρίτιδας στους ανθρώπους. Από άλλες μελέτες προέκυψε ότι μειώνει τη χοληστερόλη, εμποδίζει τη συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων (που οδηγεί σε θρόμβους), προστατεύει το ήπαρ από τις τοξίνες, ενισχύει την άμυνα του στομάχου κατά των οξέων, ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε διαβητικού ς κι εξουδετερώνει αρκετούς καρκινογόνους παράγοντες. Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση.

Κρασί: Η συνετή κατανάλωση του (ένα με δύο ποτήρια την ημέρα) τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα. Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί αυξάνουν την ωφέλιμη HDL χοληστερόλη, η οποία δρα ως ασπίδα προστασίας για την καρδιά. Ιδίως το κόκκινο φαίνεται πως καταπολεμά τις καρδιοπάθειες, τους θρόμβους και τα εγκεφαλικά χάρη στους αντιπηκτικούς παράγοντες που περιέχουν οι φλούδες του σταφυλιού. (Η φλούδα των σταφυλιών χρησιμοποιείται για την παρασκευή μόνο του κόκκινου και όχι του λευκού κρασιού) Αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, γεγονός που ενδέχεται να επιτείνει ακόμη περισσότερο την ιδιότητά του να ενισχύει την ΗDL. Εξουδετερώνει τα βακτηρίδια κι εμποδίζει την ανάπτυξη ιών. Εκτιμάται επίσης ότι αποτρέπει και το σχηματισμό λίθων στη χολή. σε ορισμένα άτομα, το κόκκινο κρασί ενοχοποιείται για την πρόκληση ημικρανιών. Η αλόγιστη κατανάλωση, εξαιτίας του
αλκοόλ που περιέχει, μπορεί να προκαλέσει καρδιακές, ηπατικές κι εγκεφαλικές βλάβες.

Κρεμμύδι (φρέσκο, ξερό, πράσο και αγριόπρασσο): Γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολύτιμες ιδιότητές του. Στην αρχαία Μεσοποταμία μάλιστα, θεωρούνταν ότι θεραπεύει σχεδόν τα πάντα. Εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό, γεμάτο πολυάριθμους
αντικαρκινικούς παράγοντες. Σε μελέτες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα, έχει αποδειχθεί ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα κατά του καρκίνου. Αποτελεί την πλουσιότερη πηγή κερκετίνης, μιας πανίσχυρης αντιοξειδωτικής ουσίας (περιέχεται μόνο στο φρέσκο, στο κίτρινο και στο κόκκινο κρεμμύδι, όχι στα λευκά κρεμμύδια). Η δράση της συνδέεται ιδιαίτερα με την καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου. Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τη χοληστερόλη, αυξάνει την «καλή» HDL χοληστερόλη (συνιστώμενη δόση: μισό ωμό κρεμμύδι ημερησίως), αποτρέπει την εμφάνιση θρόμβων, καταπολεμά το άσθμα, τη χρόνια βρογχίτιδα, την αλλεργική ρινίτιδα, το σακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριοσκλήρυνση και τις μολύνσεις. Διαθέτει αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτική και μικροβιοκτόνο δράση καθώς και ποικίλες αντικαρκινικές ιδιότητες. Η κερκετίνη διαθέτει επίσης καταπραϋντική δράση. Η
κατανάλωση κρεμμυδιών επιδεινώνει την πύρωση (καούρες) και προκαλεί πιθανώς αέρια στο έντερο.

Κριθάρι: Γνωστό στη Μέση Ανατολή ως «φάρμακο της καρδιάς». Μειώνει τη χοληστερόλη. Δρα κατά των ιών και του καρκίνου. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και τοκοτριενόλια.






Αβοκάντο,ακτινίδιο,ανανάς, βατόμουρο - Βρώμη, Γάλα,Γαρίφαλο,γιαούρτι - Γκρειπφρουτ, Γλυκοπατάτα, Γλυκόριζα, Collard Greens - Δαμάσκηνο, Ελαιόλαδο, Ζάχαρη, Καλαμπόκι, Κανέλα, Καρότο - Καρπούζι, καφές, κολοκύθα, κουνουπίδι - Κουρκουμάς, κρασί, κρεμμύδι, κριθάρι - Kale, Λαχανάκια Βρυξελλών, Λάχανο, Μαιντανός, μανιτάρια - Μελιτζάνα, μήλο, μοσχοσίταρο, μουστάρδα, μπανάνα - Μπρόκολο, μύρτιλο, ντομάτα, ξερό δαμάσκηνο, ξηροί καρποί - 'Οσπρια, παστινάκη, πατάτα, πεπόνι, πιπερόριζα, πορτοκάλι - πράσινη πιπεριά, ραβέντι, ρύζι, σέλινο, σιτάρι, σκόρδο - Σόγια, σοκολάτα, σπανάκι, σπαράγγια, σταφύλι, σύκο - Τσάι, τσίλι, φράουλα, φύκια, χουρμάς, ψάρι και ιχθυέλαιο - Πηγή: "Η τροφή σου, το φάρμακό σου" από Carper, Jean
« Τελευταία τροποποίηση: 08 Σεπ 2009, 19:57 Aπό abraam »


Κάθε μέρα γίνε αυτό που πραγματικά ΕΙΣΑΙ!