Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε κάνοντας κλικ εδώ... Η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν και επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση του φόρουμ

Μωράκια

 
Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.


Αποστολέας Θέμα: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ  (Αναγνώστηκε 6485 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Κ

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 1
  • Λατρευω τα κουκλιά μου!!!!!!
Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« στις: 20 Μαρ 2011, 19:22 »
Την παρασκευη θα φαμε ολοι στο σπιτι μας αφου παμε στην παρελαση και καμαρωσουμε την μικρη μας σημαιοφορο!!!
Κλασικα μπακαλιαρο σκορδαλια... Συνηθως τα εφτιαχνε η μαμα μου και τρωγαμε στο σπιτι της. Φετος ο κληρος επεσε σε εμενα. (βοήθειά μου).
Τον μπακαλιαρο τον ξαλμυριζουμε κανα δυο μερες? (δεν θυμαμαι ρε γμτ το μονο που θυμαμαι οτι περσι ηταν λυσα και ηπια ενα μπουκαλι κρασι και μετα τραγουδουσα Τερζη!!!!!) Το κουρκουτι το φτιαχνω με μπυρα.....
Τι αλλο φτιαχνουμε βρε παιδια εκεινη την μερα?

Συνδεδεμένος κλαραμπελ

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 48
  • είμαι ερωτευμένη με τους άντρες μου!!
    • Blank
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #1 στις: 20 Μαρ 2011, 19:39 »
εγώ ξαλμυρίζω τον μπακαλιάρο 3 μέρες και εννοείται πως ενδιάμεσα αλλάζω το νερό. Δεν μας αρέσει πολύ αλμυρός (γούστα είναι αυτά!). Κουρκούτι με αλέυρι, νερό και μπυρα (να γίνει χυλός). Το μυστικό είναι στο λάδι στο τηγάνι: χρειάζεται μπόλικο, να "κολυμπάει" ο μπακαλιάρος μέσα, όπως κάνουμε τους λουκουμάδες, για να ψηθεί ομοιόμορφα ;)
Μαζί κάνουμε καμιά πατάτα, σαλάτες, καμιά μελιτζανοσαλάτα...

Φέτος θα τον κάνει η μαμά μου (αν προλάβουμε, καθότι μπαίνω στην 39η εβδομάδα!!  :yeah:Πάντως, δεν θα φάω σκορδαλιά, αν και τρελαίνομαι, γιατί φαντάζεσαι να φάω το μεσημέρι και το απόγευμα να με πιάσουν οι πόνοι;;  :)Δε θα μπορεί ούτε ο γιατρός να μπει στην αίθουσα τοκετού. Από την άλλη, θα έχει φάει-πιθανόν- και αυτός... :fofl: :fofl: :Confused2:)

Καλή επιτυχία και καλά να περάσουμε!!





Αφού δεν μπορούμε να προσθέσουμε μέρες στη ζωή μας, ας προσθέσουμε ζωή στις μέρες μας!!

Αποσυνδεδεμένος Μέλος Κ

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 1
  • Λατρευω τα κουκλιά μου!!!!!!
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #2 στις: 20 Μαρ 2011, 19:42 »
Δεν πειραζει μωρε, φαε να τον ευχαριστηθεις. Γιατι νομιζεις οτι ο γιατρος ή οι μαιες δεν θα εχουν φαει? Ολο το μαιευτηριο σκορδιλα θα μυριζει!!! :fofl: :fofl:
Αντε με το καλο. Του χρονου θα τρως σκορδαλια αγκαλια με το μωρο!!!!

Αποσυνδεδεμένος LENA

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 20
  • Να σε βλέπω να γελάς!
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #3 στις: 20 Μαρ 2011, 21:35 »
Φετος θα κανω κι εγω μιας και ο αντρας μου φροντισε να τον προμηθευτει νωρις-νωρις και πηρε και πολυ ,να δω ποιος θα τα φαει!
Clarabelle αν θελεις να γεννησεις πιο συντομα θα σου προτεινα να τη φας τη σκορδαλια!


Αποσυνδεδεμένος Tinkerbell....

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 21
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #4 στις: 21 Μαρ 2011, 12:25 »
εμεις κοριτσια εδω κανουμε πιο πολυ ψαροσουπα.... ψαρι στο φουρνο με πατατες...κλπ....σκορδαλια δεν κανουμε...αλλα οτι εχει συνηθησει ο καθενας....θα ναι πολυ νοστιμη ομως οπως τη φανταζομαι....
ναι Κλαραμπελ....καλυτερα να την αποφυγεις τη σκορδαλια...φαε κατι πιο ελαφρυ....αλλα αν παλι τη λιμπιζεσαι να τη φας και να τη ξανα φας!!!!!


Αποσυνδεδεμένος LENA

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 20
  • Να σε βλέπω να γελάς!
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #5 στις: 22 Μαρ 2011, 09:46 »

Παστός μπακαλιάρος στην αγορά υπάρχει σε 2 τύπους: με κόκκαλα ή φιλέτο, χωρίς κόκκαλα.
Μερικές συμβουλές για να τον αξιοποιήσουμε σωστά
1. Για τις κροκέτες αλλά και για συνταγές με πολύ παχιά κρούστα, είναι καλύτερα να διαλέξετε ένα φιλέτο χωρίς κόκαλα.
2.Αγοράζετε φύλλα μπακαλιάρου με λευκό κρέας, παχιά σάρκα και καλοσχηματισμένα, με μια ελαφριά λάμψη από φρέσκο αλάτι.
3.Αποφεύγετε τα φύλλα των οποίων το κρέας είναι θαμπό ή λίγο κίτρινο ή πρασινωπό και η σάρκα εξαιρετικά ξηρή και σφιχτή. Αυτές είναι ενδείξεις ότι ο μπακαλιάρος είναι μπαγιάτικος ή κακά παστωμένος.
4. Για να τον ξαλμυρίσετε σωστά, τοποθετήστε στο σκεύος που τον βάζετε να μουλιάσει μια σχάρα και πάνω στη σχάρα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Έτσι θα υπάρχει κενό ανάμεσα στον πυθμένα του σκεύους και τον μπακαλιάρο. Διαφορετικά, το αλάτι που κατακάθεται εξακολουθεί να επηρεάζει το ψάρι. Με αυτόν τον τρόπο και αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές, θα ξαλμυρίσει καλύτερα.
5. Οσο πιο χοντρό είναι το κομμάτι του μπακαλιάρου, τόσο περισσότερες ώρες θα χρειαστεί να μουλιάσει.
Τα πολύ χοντρά φύλλα θέλουν για σωστό ξαλμύρισμα τουλάχιστον 20 ώρες.
6. Αν τον αφήσετε για περισσότερες από 12 ώρες στο νερό, καλό θα ήταν να τον βάλετε στο ψυγείο.
7. Αλλάζετε το νερό συχνά, κάθε μία ώρα αν είναι δυνατόν.
8. Αν θέλετε να γλυκάνει εντελώς, βουτήξτε τον την τελευταία φορά σε ελαφρά χλιαρό νερό και αφήστε
τον εκεί για 1 ώρα.
9. Για να απολαύσετε έναν μπακαλιάρο με εξαιρετικά τραγανή κρούστα και τρυφερή σάρκα, φροντίστε να "καίει" πολύ καλά το ελαιόλαδο που θα τον τηγανίσετε.
10. Μην τον σκεπάζετε αμέσως μόλις τον βγάλετε από το τηγάνι, γιατί θα "ιδρώσει" και θα μαλακώσει η
εξωτερική κρούστα.

πηγη www.radicio.com


Αποσυνδεδεμένος Μέλος Κ

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 1
  • Λατρευω τα κουκλιά μου!!!!!!
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #6 στις: 22 Μαρ 2011, 09:49 »
Μπραβο βρε Λενα. Ευχαριστουμε!!!! :sendkiss: :sendkiss: :sendkiss:

Αποσυνδεδεμένος sealand

  • Πολύγραφος Δημιουργός
  • ****
  • Ωραία τα λες! 0
    • Sad
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #7 στις: 22 Μαρ 2011, 20:09 »
Lena τα είπες όλα....βήμα βήμα .... :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:

Σλουπ!  και καλή μας όρεξη!!!!!

Αποσυνδεδεμένος μαμαλευτερακι

  • Πολύγραφος Δημιουργός
  • ****
  • Ωραία τα λες! 2
  • τα χέρια τον παιδιών μου
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #8 στις: 22 Μαρ 2011, 20:28 »
Την παρασκευη θα φαμε ολοι στο σπιτι μας αφου παμε στην παρελαση και καμαρωσουμε την μικρη μας σημαιοφορο!!!

[/quote

] σκαλωνω στο σημαιοφορο!!!
και απλα σου λεω να καμαρωσει ..........
πολυ συγκινητικεσ στιγμεσ

πωσ το εκανα αυτο τωρα κ μπηκα μεσ το μην τισ παραθεσησ ?
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρ 2011, 20:30 Aπό μαμαλευτερακι »
https://www.foreverliving.com/marketing/Home.do

 Ανεξάρτητος Συνεργάτης της Forever Living Products ...

Αποσυνδεδεμένος elina

  • Σημαντικός Δημιουργός
  • ***
  • Ωραία τα λες! 0
    • Happy
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #9 στις: 22 Μαρ 2011, 21:04 »
Να είσαι καλά, Λένα! Πολύ πολύ χρήσιμα αυτά που μας λες! :euxaristo:  :sendkiss: :sendkiss:
Ζεις μονάχα μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή.


Αποσυνδεδεμένος LENA

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 20
  • Να σε βλέπω να γελάς!
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #10 στις: 22 Μαρ 2011, 21:22 »
Καμια καλη και δοκιμασμενη συνταγη για σκορδαλια με πατατα εχετε?
Δεν μπορω να βρω αυτη που ειχα κανει περσυ.


Αποσυνδεδεμένος elina

  • Σημαντικός Δημιουργός
  • ***
  • Ωραία τα λες! 0
    • Happy
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #11 στις: 22 Μαρ 2011, 21:27 »
Κατά καιρούς έχω βρει ωραίες συνταγές στα  www.greekmasa.gr  και  www.syntagespareas.gr  Αν θες μπες να ρίξεις μια ματιά.
Ζεις μονάχα μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή.


Αποσυνδεδεμένος mama

  • Πολύγραφος Δημιουργός
  • ****
  • Ωραία τα λες! 0
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #12 στις: 22 Μαρ 2011, 21:33 »
  Σημερα μου προτιναν κατι αλλο...πιο ευκολοφαγωτο γι ατα παιδια και λεω να το δοκιμασω...
  Εγω κλασσικα κανω κουρκουτι με μπυρα και αλευρι..και βυθιζω το κομματι και μετα στο τηγανι....η κοπελα αυτη μεσα στο κουρκουτι ξεψαχνιζει το μπακαλαο...μικρα μικρα κομματακια και εμτα με το κουταλι ριχνει στο τηγανι....τα πιτσιρικια λεει ξετρελενοντα... οποτε λεω να δοκιμασω :dontknow:



Αποσυνδεδεμένος Μέλος Κ

  • Διακεκριμένος Δημιουργός
  • *****
  • Ωραία τα λες! 1
  • Λατρευω τα κουκλιά μου!!!!!!
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #13 στις: 22 Μαρ 2011, 21:41 »
 Σημερα μου προτιναν κατι αλλο...πιο ευκολοφαγωτο γι ατα παιδια και λεω να το δοκιμασω...
  Εγω κλασσικα κανω κουρκουτι με μπυρα και αλευρι..και βυθιζω το κομματι και μετα στο τηγανι....η κοπελα αυτη μεσα στο κουρκουτι ξεψαχνιζει το μπακαλαο...μικρα μικρα κομματακια και εμτα με το κουταλι ριχνει στο τηγανι....τα πιτσιρικια λεει ξετρελενοντα... οποτε λεω να δοκιμασω :dontknow:



Ναι ε? Ενδιαφερον!!!
Ερωτηση κρισεως..... για 8 ατομα (τα παιδια μου δεν θυμαμαι αν τρωνε  :fofl: :fofl: :fofl: :fofl:) ποσο μπακαλιαρο πρεπει να παρω?  :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος elina

  • Σημαντικός Δημιουργός
  • ***
  • Ωραία τα λες! 0
    • Happy
Απ: Μπακαλιαρος σκορδαλια κτλ κτλ
« Απάντηση #14 στις: 22 Μαρ 2011, 21:41 »
Κι εγώ έτσι τις φτιάχνω, κροκέτες. Μια από τις λίγες συνταγές της γιαγιάς μου που θυμάμαι και τη φτιάχνω. Είναι και ένα ωραίο καμουφλάζ για όσους δεν τρελαίνονται για ψάρι!
Ζεις μονάχα μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή.